Pri objednávke nad 50 € s DPH Vám tovar dovezieme zdarma.
7.1.2024

BCAA: Ako zlepšiť výkon a urýchliť regeneráciu po tréningu?

Čo sú BCAA? 

 

BCAA sú základným stavebným prvkom bielkovín. Obsahujú tri esenciálne aminokyseliny: leucín, izoleucín a valín. Tie tvoria kľúčové zložky pri tvorbe a udržiavaní svalovej hmoty. Ich vzájomný pomer sa v rôznych výrobkoch líši. Napríklad v 330 ml Cebra BCCA Collagen+Magnesium - Berry mix sa nachádza až 2500 mg aminokyselín

Kedy je ten správny čas na BCAA: pred, počas alebo po tréningu?

 

Jednou z výhod BCAA je, že sa takmer okamžite trávia. Narozdiel od iných aminokyselín sa rozkladajú svalmi, nie pečeňou a rýchlo sa dostávajú do krvného obehu. Slúžia ako rýchly zdroj energie pri športovej aktivite. Poďme sa spoločne pozrieť na to, kedy je ideálny čas na BCAA. 

 

BCAA pred tréningom

 

Dopĺňanie BCAA pred tréningom znižuje bolesti svalstva a urýchľuje proces regenerácie po náročnom tréningu. V tabletovej forme odporúčame užívať BCAA aminokyseliny aspoň 30 minút pred tréningom, zatiaľ čo v tekutej a práškovej forme 15-20 minút pred fyzickou aktivitou.

 

BCAA počas tréningu 

 

Užívanie BCAA počas tréningu spĺňa podobnú funkciu ako pred tréningom. Prijatím BCAA aminokyselín oddiališ pocit únavy a zlepšíš fyzický výkon. Ako je to možné? Doplnením aminokyselín BCAA predídeš zníženiu hladín bcaa a pozastavíš mechanizmus, ktorý zohľadňuje zvýšenú produkciu serotonínu. Ten má tendenciu presviedčať tvoj mozog, aby si prestal cvičiť a prešiel do fázy odpočinku. 

BCAA po tréningu

 

Športovci najčastejšie prijímajú BCAA aminokyseliny po fyzickej aktivite. Docielia zrýchlenie regenerácie prostredníctvom aktivácie syntézy bielkovín. Aminokyseliny im pomôžu obnoviť svalové tkanivo poškodené náročným a dlhým tréningom. 

Pre koho sú BCAA vhodné?

Vysoký príjem aminokyselín je mimoriadne dôležitý pre dosiahnutie požadovaných výsledkov. BCAA patria medzi esenciálne aminokyseliny, čo znamená, že ich naše telo samo nedokáže vytvoriť. Je ich nutné zabezpečiť prostredníctvom stravy bohatej na proteíny (ryby, vajcia, biele mäso, atď.). Netreba však zabúdať na zásobovanie svalov potrebnou výživou prostredníctvom výživových doplnkov minimálne po tréningu. 

 

Suplementácii doplnkov BCAA by sa nemali vyhýbať vegetariáni, vegáni a ľudia, ktorí obmedzujú alebo úplne vyraďujú z jedálnička živočíšne potraviny bohaté na aminokyseliny bcaa. 


Príjem doplnkov stravy by nemali podceniť ani výkonnostní športovci a ďalší milovníci vytrvalostných športov. Tieto skupiny majú prirodzene vyššie nároky na príjem esenciálnych aminokyselín potrebných na regeneráciu svalovej hmoty. BCAA sú vhodné aj pre športovcov na diéte, ktorí intenzívne cvičia a chcú si udržať maximum svalovej hmoty.

Výhody dopĺňania BCAA aminokyselín 

  • pomáhajú budovať nové svaly a chránia existujúce pred rozpadom
  • pomáhajú zlepšiť fyzický výkon 
  • zlepšujú výsledky po tréningu
  • zaisťujú vyššiu výdrž
  • podporujú mentálnu sústredenosť a koncentráciu

Spoznaj vitamínové nápoje s bcaa značky CEBRA

Zažite pozitívne účinky na svoje telo a výkon so sýtenými vitamínovými vodami CEBRA BCAA. Sú obľúbeným zdrojom aminokyselín a patria k najpredávanejším produktom na e-shope Cebra. Nájdeš ich v dvoch príchutiach: zmes citrusového ovocia a zmes bobuľového ovocia

 

Obsahujú aj rozvetvené aminokyseliny bcaa, ktoré sú nevyhnutné pre rast a udržanie svalovej hmoty. Sú špeciálne navrhnuté tak, aby ti dodali všetky potrebné výživové prvky na zlepšenie výkonu, urýchlenie regenerácie po cvičení a inej fyzickej námahe. Pomáhajú zmierniť únavu a svalové kŕče. 

Čím sú výnimočné vitamínové nápoje CEBRA BCAA?

Vo všeobecnosti sú bcaa nápoje považované za “predtréningovku” alebo “potréningovku”. Preto sú obľúbeným nápojom pre špecifickú skupinu zákazníkov. Väčšinou sa jedná o športovcov. Vitamínové vody s bcaa CEBRA sme navrhli tak, aby si ich mohol vychutnať ktokoľvek bez výčitiek. Chceli sme sa odlíšiť a priniesť na trh niečo nové. A tak sme vytvorili sýtený vitamínový nápoj s aminokyselinami bcaa.

5  dôvodov, prečo si kúpiť vitamínovú vodu Cebra s bcaa: 

  • jediná sýtená vitamínová voda na trhu
  • použité vitamíny a minerály majú najvyššiu kvalitu a mieru využiteľnosti v tele 
  • oproti klasickým vitamínovým vodám obsahuje väčšie množstvo aminokyselín bcaa, ktoré tvoje telo ocení
  • neobsahuje žiadne energetické stimulanty ako napr. taurín, kofeín a pod.
  • produkt navrhnutý na Slovensku

Ďalšie benefity vitamínových vôd CEBRA BCAA

Jedná sa o sýtené nealkoholické vitamínové nápoje bez cukru. Sú vhodné aj pre ľudí na diéte a pre ľudí obmedzujúcich príjem cukrov a sacharidov. Osviežia ťa, dodajú potrebnú dávku hydratácie a doplníš nimi výživové prvky kedykoľvek v priebehu dňa.  

 

V porovnaní s inými nápojmi s obsahom bcaa, v CEBRA nápojoch nenájdeš okrem spomínaných energetických stimulantov ani glutén či konzervačné látky. Dokonca si ich môžu vďaka zloženiu dopriať aj vegáni

Pridanou hodnotou je obsah výživových prvkov. V 330 ml nápoja sa nachádza 100 mg horčíka. Ten podporuje zdravie kostí, svalov, srdca a jeho dopĺňanie zlepšuje športový výkon. 

Nápoj obsahuje aj aminokyselinu L-karnitín. Tá je kľúčová najmä pri zvyšovaní energetických zásob a zlepšovaní metabolizmu tukov a sacharidov. Navyše pomáha zlepšiť trvanie a intenzitu cvičenia.  

 

Kyselina pantoténová (B5) podporuje vyššiu výkonnosť a vitalitu a vitamín B6 pomáha pri produkcii serotonínu. Biotín (B7) a vitamín B12 pomáhajú zmierniť únavu a vitamín C zlepšuje fungovanie imunitného systému a dodáva energiu. 

BCAA s príchuťou zmes bobuľového ovocia je na rozdiel od príchute zmes citrusového ovocia obohatené o 1500 mg kolagénu. Kolagén tvorí štruktúru pokožky, kostí, šliach, väzív a pomáha pri regenerácii a zlepšení stavu kože, vlasov a nechtov. 

Zoznám sa s CEBRA influencermi

Na vitamínové nápoje s bcaa nedajú dopustiť influenceri, ktorých pravidelne zásobujeme bcaa aminokyselinami ako napríklad Jakub Tarabík, tréner a výživový poradca v Balance Gyme v Žiline, fitness trénerka Claudia Halachanová alebo Tamara Kajlová, dvojnásobná  vicemajsterka Európy v IFBB wellness fitness.


 

Dáme Vám zľavu 5%

Prihláste sa k odberu noviniek a získate zľavu 5% na prvý nákup.
Email
Prihlásením k odberu noviniek súhlasíte so spracovaním osobných údajov.